tendoeschate@tdsearch.nl
+31 (0)88 0222 150
Scroll

ZKN

ZKN is de branchevereniging voor zelfstandige klinieken in Nederland, die medisch specialistische zorg bieden. De leden voldoen aan het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk staat borg voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid, uitstekende service en nazorg. De patiënten waarderen de zorg in klinieken met een 8,8. Het hoogste cijfer binnen de medisch specialistische zorg. Recent onderzoek laat zien dat klinieken met het ZKN-keurmerk significant beter scoren als groep t.o.v. klinieken zonder ZKN-keurmerk.
ZKN telt momenteel 133 leden en zeven kandidaat-leden met in totaal 375 vestigingen. Er zijn bij de ZKN-klinieken 5.500 personen werkzaam en 1.450 medisch specialisten. ZKN kent een eigen CAO voor de medewerkers van de klinieken. De jaaromzet verzekerde zorg van de klinieken bedroeg in 2017 €733 miljoen. 94% van de leden levert enige mate tot volledige verzekerde zorg. Voor nadere cijfers en details wordt verwezen  naar www.zkn.nl .
Het bureau van ZKN is gevestigd in Zoetermeer, waar 17 personen werkzaam zijn. Het bureau behartigt de belangen van de leden en is, naast de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra gesprekspartner voor onder andere het ministerie van VWS, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Inspectie voor de Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ) en de zorgverzekeraars. Behalve de belangenbehartiging is praktische ondersteuning van en dienstverlening aan de leden een belangrijke activiteit. Onderdeel daarvan is de ZKN Academie.


De vacature

Kwaliteit en veiligheid vormen belangrijke pijlers onder het fundament van ZKN. Leden streven immers permanent naar verhoging van kwaliteit en veiligheid van geleverde zorg en zorgen daarmee voor een onderscheidend vermogen in de markt van de medisch specialistische zorg. De Manager Kwaliteit & Veiligheid (K&V) is verantwoordelijk voor het kwaliteits- en veiligheidsbeleid bij ZKN.

De kandidaat

Achtergrond en ervaring

Voor deze functie komen kandidaten in aanmerking met een afgeronde academische studie. Gezondheidswetenschappen of Geneeskunde is passend, doch andere studierichtingen, zoals Bedrijfskunde, bieden ook aanknopingspunten. In dat laatste geval is aanvullende kennis van de gezondheidszorg een pre. Affiniteit met de aandachtsvelden kwaliteit en veiligheid wordt gevraagd.

De gezochte kandidaat kan werkzaam zijn in een beleidsmanagement of -adviesfunctie binnen de gezondheidszorg, een brancheorganisatie of bij een consultancyfirma, bijvoorbeeld op het domein van de gezondheidszorg of kwaliteitsmanagement en veiligheid. Daarnaast kunnen kandidaten afkomstig zijn van een ministerie.
Heeft enkele jaren ervaring met project-, programma en/of kwaliteitsmanagement in een uitdagend stakeholderveld. De totale werkervaring wordt ingeschat op minimaal tien jaar.
Persoon
Zelfstandig werkend met hands-on mentaliteit en zelfstartend vermogen. Zoekt tegelijkertijd de samenwerking: zowel intern als extern. Werkt vanuit gedegen dossierkennis. Dringt snel tot de essentie door en overziet de verbanden. Maakt inzichtelijk wat er speelt. Koersvast, consistent en stevig maar ook empathisch in de omgang. Een bouwer die wordt gedreven door een heldere visie.
De stijl van communiceren is overtuigend en tactvol in één-op-één sessies en in groter verband: een waardig representant van ZKN op de verschillende overlegniveaus. Legt gemakkelijk nieuwe contacten en onderhoudt het netwerk actief. Weet allianties te smeden die bijdragen aan de dienstverlening aan de leden. Zal zich gemakkelijk aan de bestuurstafel, in de politiek-bestuurlijke context en tegelijkertijd bij de leden ontspannen en overtuigend moeten kunnen manifesteren. Heeft een uitstekend gevoel voor bestuurlijke en politieke  verhoudingen. Initieert en reageert in het belang van de organisatie en haar leden. Straalt eigenaarschap uit, is inspirerend en proactief. Als manager coachend en veelal in de rol van ‘meewerkend voorman’. 

 

Meer informatie

Bel voor een volledige profielschets of voor nadere informatie naar Ten Doeschate Search 088 0 222 150. Of mail naar secretariaat@tdsearch.nl.

Solliciteren

Direct solliciteren? Stuur uw sollicitatie vergezeld van een actueel CV naar genoemd mailadres.

scroll
to top